Sähköpostin käyttöohjeSähköpostitunnus:
tunnus@tunnus.vienet.fi tai muu lisenssinhallinnasta määrittelemäsi sähköpostiosoite
Salasana: Voit määrittää tämän lisenssin hallinnan kautta itse

Jokaisella VieNet-lisenssin ostaneella on käytössään 10 sähköpostiosoitetta joihin pääsee käsiksi myös webmailin kautta. Webmail-palvelun avulla voit pelkällä selaimella lukea sähköpostisi ajasta ja paikasta riippumatta.

Jos tarvitsette enemmän kuin kymmenen sähköpostiosoitetta, voi niitä tilata itsepalveluna sivujen ylläpidosta löytyvän "Lisenssin hallinnan kautta".

(Huomaa, että et saa Webmail- tai sähköpostitunnuksia demovaiheessa)

 

Sähköposti

Voit asentaa sähköpostitilin myös paikallisesti POP3 tai IMAP protokollalla. Suosittelemme POP3 protokollaa. Tällöin käyttäjä voi itse varmuuskopioida tärkeät sähköpostinsa. Huomaa, että käyttäjä on itse vastuussa omien sähköpostiensa varmuuskopioista.

Saapuvan postin palvelin:
imap.vienet.fi

Saapuvan postin palvelin kuuntelee seuraavia portteja: POP3 portteja 110 ja 995 ja IMAP portteja 143 ja 993. Jälkimmäiset portit on tarkoitettu salattuun yhteyteen.
   
Lähtevän postin palvelin:
smtp.vienet.fi (vaatii tunnistautumisen) tai palveluntarjoajan palvelin (yleensä smtp.<isp>.fi)

SMTP-palvelin kuuntelee seuraavia portteja 25, 465, 587 ja 10025. Ficoran ohjeistuksen mukaan yleensä portti 25 on estetty palveluntarjoajan puolesta. Tällöin on kokeiltava muita portteja ja muistettava tunnistautuminen. Tunnistautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin saapuvassa sähköpostissa.
   
Käyttäjätunnus:
Sähköpostiosoitteesi
   
Salasana:
Lisenssinhallinnassa määritelty sähköpostin salasana

 

Lomavastaaja

Voit aktivoida lomavastaajan sähköpostiosoitteellesi sivujen lisenssinhallinnasta. Kirjaudu ylläpitoon->lisenssinhallinta->sähköposti->muokkaa  (kirjoittamalla lomavastaajan kenttiin lomavastaaja aktivoituu). Poistamalla tekstit lomavastaajasta lomavastaaja poistuu käytöstä.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VieNet Powered by Virtagraphics | Hitsaajankatu 6, 00810 Helsinki | tuki(at)vienet.fi | 050 594 8997